söndag, augusti 03, 2008

Tom Tits

Idag har jag haft en heldag på Tom Tits med min mamma och lillkusinen. Vi har pratat om att vi ska åka dit sedan i våras, och han har sett fram emot det länge - framför allt för att vi talat om att vi skulle åka tåg dit. Han är helt tokig i tåg, bussar, bilar - ja, alla slags fordon egentligen. Så idag fick han åka BÅDE tvärbana och pendeltåg, vilken lycka. På den här bilden hade vi precis satt oss på tvärbanan och han utbrast: "Oj, vad roligt vi har det". Gullunge :)


Det första han hittade på Tom Tits var en gammaldags skolbänk, där det fanns några pennor och papper och en brevlåda där man kunde lägga förslag. Idag har Tom Tits fått väldigt många förslag i form av otydbara blyertsteckningar...



Här visar Oskar hur stark han är:



Mamma och Oskar testar "röstförvrängaren". Oskar var som vanligt mest intresserad av knapparna man kunde trycka på, men han tyckte nog ändå det var rätt kul när mammas röst lät på massa olika sätt.


I den här lastbilen tillbringade Oskar säkert sammanlagt minst en timme, vid flera tillfällen under dagen, och den var det första han berättade om när han kom hem. Han hade full koll på alla knappar och spakar, och hade helst velat sitta där hela dagen. Som tur var kom det lite andra barn då och då som ville prova, så vi fick iväg honom därifrån. Men om någon frågar honom vad som finns på Tom Tits så svarar han helt säkert "En lastbil".


Den här vattenpumpen var också populär. Han pumpade och pumpade så han har nog träningsvärk i armarna imorgon. Han tänkte nog pumpa tills vattnet tog slut - han hade nog inte riktigt fattat att det bara gick runt, runt...
Det var kul att se utomhusdelen av Tom Tits, jag har bara varit där på vintern tidigare och aldrig varit ute. De hade en hel massa roliga saker, och vi hann se det mesta innan det började spöregna.

Här gungar mamma och Oskar i gungkonstruktionen som fungerar så att man med den lilla gungan ger fart åt den stora. Försökte förklara för Oskar att det var han som gav fart åt mamma, men det var lite överkurs... Men han gungade glatt i alla fall.


Det var en lång dag, vi var där strax efter att de öppnade kl. 11 och gick vid fem-tiden. Plus en resväg på drygt en timme åt vardera håll. Men kul var det, och förhoppningsvis kommer Oskar ihåg lite mer än bara lastbilen... :)
Synd bara att det blivit så dyrt på Tom Tits efter renoveringen. Nu kostar det 195 kr för vuxna och 145 för barn. Det blir ju en hel förmögenhet för en familj. Men, det är ju inte ett ställe som man går till så ofta, så det får det väl vara värt.

Inga kommentarer: