fredag, augusti 22, 2008

OS i skolan

Idag har vi haft ett "mini-OS" i skolan, som avslutning på vår "trygghetsvecka" som vi alltid har i början av höstterminen. Årets tema blev förstås OS, och eleverna har fått göra många OS-relaterade aktiviteter under veckan. På stationen jag hade hand om gjorde de denna fina OS-flagga genom att rita av sina händer:


Hela veckan fick grupperna (som bestod av elever från alla klasser) poäng utifrån hur väl de samarbetat under aktiviteterna, och under dagens OS avgjordes samarbetstävlingen med olika grenar ute på skolgården. Eleverna skulle bl.a. kasta kottar i OS-ringar, bilda ord av bokstäver, hitta siffor i ett slags memory, förflytta sig i rockringar och en del annat. Har en del fina bilder till, men på dem syns för många elever för att jag ska kunna lägga ut dem här.

Det har varit en intensiv och rolig vecka, men det är ändå rätt skönt att den är slut. Har inte hunnit ha klassen så mycket i klassrummet under veckan, och nu kan vi sätta igång att jobba med att få in alla rutiner som behövs med små ettor. De vill så gärna sätta igång att jobba och få läxor, de små gullungarna - vart är det som händer med den entusiasmen med åren?

Inga kommentarer: