Här kommer receptet på kakan jag skrev om i inlägget om äppelkalaset. Baka och njut :)
(receptet kommer från en gammal Allt om mat)
Saftig äppelkaka med pinjenötter
1 springform ca 20 cm i diameter, smord och bröad
50 g hasselnötter
2 1/2 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 dl majsolja
3 ägg
2-3 äpplen (325 g)
2 dl vetemjöl (120 g)
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
2 krm salt
Tak:
50 g pinjenötter
1 msk strösocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötterna fint.
2. Vispa farinsocker och strösocker lätt pösigt med oljan. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje.
3. Riv äpplena med skal, grovt. Tillsätt det och hasselnötterna.
4. Blanda samman de övriga ingredienserna och rör ner blandningen i smeten.
5. Häll smeten i formen. Strö över pinjenötterna och sockret. Grädda kakan på nedersta falsen ca 1 timme. Låt kakan svalna innan den stjälps upp och vänd så att pinjenötterna kommer uppåt.
(Hann tyvärr inte ta någon bild på kakan innan den blev uppäten...)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Tackar, receptet är redan nedskrivet... Ska inhandla pinjenötter snarast för att bjuda på denna.
mumsigt. om jag hade en ugn.
Skicka en kommentar