torsdag, september 11, 2008

Glesbefolkat föräldramöte

Hade höstens första föräldramöte idag. Först hade vi ett gemensamt möte i matsalen för hela skolan, där all personal fick presentera sig och rektorn hade lite allmän information. Slogs redan då av hur få föräldrar det såg ut att vara. Med tanke på att det går över 100 elever i skolan, borde matsalen varit betydligt mer välfylld än den var. När vi sedan delade upp oss och gick till respektive klassrum fick vi sju (7!) föräldrar med oss. Och två föräldrar var för samma barn, så det var alltså 6 barns föräldrar som kom. Och det är 23 barn i klassen. Är folk inte mer intresserade än så av att höra hur deras barn har det i skolan? Och det här är ju dessutom första terminen i ettan. Visst har jag full förståelse för att alla inte har möjlighet att komma, en del har säkert andra saker inbokade - men några fler borde man väl ändå kunna räkna med. Eller? Är i och för sig ganska van vid att det inte kommer så många föräldrar på möten i den här skolan, men det här var nog ändå rekordet.


Lägger in en bild på den härliga "Queen Björg" på Hoppets stjärna, dit vi åkte med klassen i tisdags. Det är ett jättebra ställe där barnen får uppleva hur barn har det i andra länder genom att klä sig i traditionella kläder från olika länder och leka i olika rum som visar hur det kan se ut i olika delar av världen. Och till råga på allt fick de träffa en riktig afrikansk drottning (jo, hon är faktiskt drottning över två byar i Ghana). På bilden visar hon hur ett vanligt bymöte kan gå till, med en parasollhållare och hovdamer som fläktar drottningen. En av eleverna sa under dagen: "Det här är den bästa dagen nånsin" :)


2 kommentarer:

Alice sa...

*** vad trött man kan bli på föräldrar. faktiskt.
sen stör det mig extra kombinerat med mediarop på "skolan måste ta mer ansvar". **'¨##" helt enkelt. det finns pedagogik och det finns föräldraskap.

men har ni frågat de där föräldrarna som aldrig kommer, när ni får tag på dem vill säga, om varför? det kanske finns något bättre sätt att hålla kontakt med dem? kanske det inte är någon idé att ha stora möten, eller kanske man ska kombinera det med typ barnens uppträdande?

inte för att det är samma sak men hos oss har vi lite olika typen av möten, det som var väldigt lyckat förra året tycker jag var när föräldrarna fick gå runt och träffa oss ämneslärare, de som ville alltså. jag hae fullt upp hela kvällen. för att jag har ett kärnämne misstänker jag.

hur som helst, tråkigt att så få kom!

HellaBella sa...

Du har en utmaning att hämta inne hos mig, ses imorgon!